Milijani se nije svidelo kako su joj grudi ispale na fotografiji sa letovanja: Pet dana kasnije kad je otišla kod lekara saznala je šokantnu istinu

Milijana Stepanović na Fejbsuku je apelovala na žene da idu na redovni pregled grudi jer kako kaže "od raka dojke se ne umire, već od metastaza".

Print screen Print screen

Milijana Stepanović na Fejbsuku je apelovala na žene da idu na redovni pregled grudi jer kako kaže "od raka dojke se ne umire, već od metastaza". 

Objavila je fotografiju sa sinom sa odmora i započela priču kako joj se nije dopalo kako su joj grudi na fotografiji ispale. Ovo je samo uvod u ozbiljnu zdravstvenu priču.

  

"Dragi prijatelji, a posebno ženski, želim sa vama da podelim nešto, a vi podelite sa kim i gde mislite da treba. Ako samo jednoj ženi spasem život, moj post če imati smisla. Dva meseca unazad, dete i ja uživamo na moru. Sećam se, iznervirah se, lepa slika, ali ne može na Fejs. Šta je sa grudima, nisu dobro ispale. Beše to u tom momentu veliki i jedini problem u mojoj glavi, što se tiče grudi. Nakon pet dana, po povratku sa mora, uradila sam redovan preventivni godišnji pregled dojki. Dijagnoza - karcinom!

Ne bi sada patetisala kako sam se osećala kada su mi saopštili dijagnozu, to nije tema ovog posta, pisaću o poražavajućem podatku koliko žene nisu edukovane, koliko se malo zna i priča o ovoj bolesti. Suočila sam se sa saznanjem da o ovome ništa ne znam! Pomislila sam, ok, imam rak,umreću.

Balša će ostati bez mame, vrlo brzo, uskoro, jer rak je smrtonosna i neizlečiva bolest i na kraju kako meni ovo da se desi. Pa, ja sam veoma mlada! Vrlo brzo, već u sobi, dok sam čekala operaciju shvatila sam da od 8-5 žena su mlađe od mene,ali sve ćute, da niko ne sazna šta im je. Sramota je, gledaće ih čudno, ogovarače, napipale su one "to nešto "odavno, ali nisu smele kod doktora, strah od dijagnoze. Onda shvatim zašto sam mislila da sam sama i najmlađa u ovome. Živimo u zemlji gde je sramota pričati o bolesti. Bolesti 21. veka koja se pretvorila u epidemiju. Da ne širim i ne dužim, poenta priče je da ja moj rak nisam ni napipala ni osetila, otkrila sam ga na preventivnom pregledu. Poenta prče je da nisam dobila ni hemoterapiju a ni zračnu terapiju, a neću ni umreti. Dobila sam samo nove grudi

Izvor: Novosti.rs