ČUVENI BROJSOV ČAJ: Ko redovno pije ovaj čaj teško da će se ikad razboleti

Za većinu tegoba i zdravstvenih problema rešenje se nalazi u prirodi oko nas - jednostavno i dostupno. 

Za većinu tegoba i zdravstvenih problema rešenje se nalazi u prirodi oko nas - jednostavno i dostupno. Potrebno je samo "imati oči koje vide i uši koje čuju".

Rudolf Brojs, jedan od najvećih poznavaoca lečenja i najtežih bolesti prirodnim putem, čije se metode lečenja koriste širom sveta, za ovaj čaj je napisao sledeće:

"Čaj na bazi žalfije smatram NAJVAŽNIJIM ČAJEM od svih čajeva, koji bi trebalo piti celog života. Ko stalno pije ovaj čaj tesko da ce se ikad razboleti".

"BROJSOV ČAJ" se spravlja iz četiri vrlo lekovitih biljaka (žalfije, kantariona, matičnjaka i nane) koje se svojim lekovitim svojstvima međusobno dopunjuju. Čaj se priprema vrlo jednostavno, ali po tacno datom receptu od strucno odabranih i pripremljenih biljaka. Pije se dva puta dnevno umesto vode. Nema nikakve kontra efekte i već posle par dana upotrebe, bez obzira na stanje organizma, rezultati će biti očigledni.

 

Čaj je sa naseg područija, biohemijski odgovara nasem čoveku.

"BROJSOV ČAJ" se koristi kod kardiovaskularnih i srčanih bolesti, bolesti organa za varenje, bolesti jetre, bolesti kičme i medjukičmenih prsljenova, bolesti mokraćnih kanala, bolesti prostate, bolesti hormonalnih poremećaja, alergijskih obolenja, dijabetesa i drugog. Kod malignih oboljenja to je glavni čaj u Brojsovoj terapiji.

Njegova najvažnija uloga je u odstranjivanju otrova iz organizma i sigurnom jacanju otpornosti.

Priprema:

Jednu supenu kašiku žalfije staviti u 1/2 litra ključale vode i neka vri 3 minuta. Skloniti sa vatre i dodati po prstohvat matičnjaka, kantariona i nane. Poklopiti i ostaviti da odstoji 10 minuta. Zatim čaj treba procediti i podeliti u dve jednake količine, prvu polovinu popiti pre doručka, a drugu u toku dana ili pred spavanje. Čaj se pije nezaslađen, a kuva se u emajliranoj (iznutra-ne oštećenoj) posudi.

Mali ali koristan zaključak!

Zapravo za dugovečnost i zdravlje ne postoji nikakva tajna formula. Sve je tako jednostavno i na dohvat ruke. Prirodna ishrana presnom hranom, umerenost u jelu i piću, pogled na život sa vedrije strane, garancija su za dug i zdrav život.

Nažalost, sa urbanim tempom života, osnovna životna načela brzo su pala u zaborav. Urbani način života, industrijska i veštačka hrana, prevelika zagađenost doveli su do stvaranja mnogih modernih bolesti pred kojima je, nažalost, savremena medicina još uvek nemoćna. 

 

Nepravilna ishrana sa visokim procentom masnoće životinjskog porekla, pušenje, nedostatak čistog vazduha i stres uzročnici su mnogih bolesti. Naročito su maligne bolesti u porastu.

Takođe, uzdržavanjem od hrane moguće je ozdraviti i podmladiti organizam, a objašnjenje je vrlo logično: za vreme gladovanja organizam ne dobija čvrstu hranu, naročito proteine i masti pa će u procesu autolize ili samoprobave početi da koristi sopstvene rezerve i to uvek istim redosledom.

Tu i leži tajna delotvornosti gladovanja: organizam će prvo "pojesti" ćelije koje su bolesne, oštećene i stare. Za vreme gladovanja organizam će se hraniti najlošijim materijama, kao što su tumori, apscesi, oštećena tkiva, masne naslage.

Zdrava tkiva, vitalni organi i žlezde potpuno su pošteđeni ovog procesa. Ujedno se u toku gladovanja podstiče izgradnja novih ćelija. Uz pomoć jetre, bubrega, pluća i kože mnoštvo nagomilanih otrova se izbacuje iz organizma.

Gladovanjem pomoću čajeva (BROJSOVOG ČAJA-prvenstveno) i tinktura, kada se ne unosi čvrsta hrana, telo će izgoreti sve manje vredne proteine i masti.

Ovu terapiju je austrijski iscelitelj Rudolf Brojs kroz svoju praksu usavršio i prilagodio današnjem načinu života. Pod imenom "totalna terapija" danas se sprovodi na mnogim klinikama u svetu.