Print this page

Torta Pahuljica

Probajte ovu tortu i sigurno će se naći na listi vaših omiljenih poslastica...

0 comment
Foto: recepti.com Foto: recepti.com

Probajte ovu tortu i sigurno će se naći na listi vaših omiljenih poslastica...

Sastojci

Biskvit:

  • 5 belanaca
  • 5 kašika šećera
  • 5 kašika brašna
  • 1/2 praška za pecivo

Fil:

  • 500 ml mleka
  • 5 žumanaca
  • 100g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 50 gr čokolade za kuvanje
  • oko 200g jaffa keksa
  • 300 ml slatke pavlake
  • 1 kesicainstant želatine fiksa

Dekoracija:

  • 200 ml slatke pavlake ili šlag pena

Priprema

Umutiti belanca sa šećerom, dodati brašno i prašak za pecivo. Smesu izliti u kalup, obložen papirom za pečenje, pa peći na 200 stepeni oko 30 minuta. Prokuvati 100ml mleka i vanilin šećer. Pečen biskvit odvojiti od papira, izbockati pa preliti vrelim mlekom. Ostaviti da se ohladi.

400 ml mleka prokuhati. Umutiti žumanca i šećer, pa preliti vrelim mlekom. Vratiti na ringlu, pa prokuvati krem mešajući sve vreme. Čim prokuva skloniti sa vatre. U topli fil umiksati želatinu fiks. Posebno umutiti 300ml slatke pavlake, pa sediniti sa mlakim filom. Ostaviti da se ohladi.

Čokoladu i jaffa keks narendati. Dodati u fil koji se potpuno, pa sve dobro sjediniti.

Na tacnu staviti biskvit, pa staviti ivicu kalupa za tortu koju smo obložili folijom. Na biskvit staviti fil, pa ostaviti u frižider na sat-dva, da se fil stegne.

Kad se fil stegne, skinuti ivice kalupa, pa celu tortu premazati umućenom slatkom pavlakom ili šlag penom po ukusu. Dekorisati po želji, pa poslužiti.

Pin It

Izvor: Recepti