Print this page

Nešto novo za ljubitelje slatkiša: Keskül, turski specijalitet

Ovaj slatkiš koji nam dolazi iz Turske se brzo napravi, a još brže pojede. Ukusom podseća na Rafaello kuglice…

0 comment
Foto: gastrologica.wordpress.com Foto: gastrologica.wordpress.com

Sastojci:

  • ½ litra hladnog mleka
  • 40 g. kokosa
  • 60 g. brašna
  • 80 g. šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 kašika maslaca
  • malo seckanih nesoljenih pistaća ili seckanih pečenih lešnika i malo kokosa (za posipanje)

Priprema:

U malo veću šerpu stavite hladno mleko,kokos,šećer,vanilin sećer. Polako sipajte brašno i sve dobro umutite žicom. Sve zajedno stavite na šporet da provri I mešajte. Kad provri, dodajte maslac i mešajte da se otopi. Sklonite sa vatre i sipajte u 4 manje posude, zapremine oko 1,5 dl. Posude prekrite providnom folijom i ohladite par sati u frižideru.

Pospite sitno seckanim nesoljenim pistaćima ili sitno seckanim pečenim lešnicima i kokosom. 

(Family)