Print this page

Napravite vitaminski džem od cvekle, jabuke, šargarepe i limuna VAŠA DECA ĆE GA OBOŽAVATI (RECEPT)

Ukoliko vaša deca nisu oduševljena ovim namirnicama, pokušajte da im ih ponudite u obliku džema. Može se praviti u svako doba godine, a idealan je za palačinke. Prijatno!

0 comment
Foto: prirodom4dozdravlja.blogspot.ba/ Foto: prirodom4dozdravlja.blogspot.ba/

Sastojci:

500 g cvekle
500 g šargarepe
500 g jabuka
500 g limuna – sok
500 g šećera
100 ml vode

  

Priprema

Cveklu, šargarepu i jabuke skuvati pa zatim izmiksati, pa dodati sok od pola kilograma limuna. Šećer i vodu kuvati 5 minuta, pa dodati izmiksano voće i povrće. Kuvati 20 minuta uz povremeno skidanje pene.

Kad je džem gotov malo sipati na tacnu i proveriti gustinu.

Vruć džem sipati u sterilisane tegle, hermetički zatvoriti i okrenuti naopako. Ostaviti da se džem ohladi.

Može se praviti u svako doba godine. Idealan je za palačinke. Prijatno!


recepti.com