Stolar Mile prepustio radionicu sinu Stefanu: ZAVETOVAN je da nikada nijednu stolicu ne sme prodati

2000 stolica napravljeno! Malo li je? Vidimo se mi opet… Samo nek se deca rađaju

Foto: Facebook Foto: Facebook

Najčuveniji stolar među svim stolarima sveta, naš humanitarac Stolar Mile rešio je da prepusti radionicu svom sinu.

Juče je na svojoj FB stranici objavio i jubilarnu 2000. stolicu za bebe, koju je napravio od srca i pokloniće je detetu kom je neophodna.

– Sve na dalje preuzima moj sin Stefan kome sam danas sve predao pa i celu radionicu – napisao je Mile u svom statusu i dodao da će biti uz sina kao podrška i pomoć dok se ne opusti i ne postane potpuno samostalan u svom radu.

– ZAVETOVAN je da nikada ni jednu stolicu nesme prodati – istakao je Mile važnost onoga što sin nasleđuje.

– Kada otac sinu ukaže ovoliko poverenje jer je prošao sa mnom mnogo toga onda bude i suza… E pa predstavljam vam jednog kojega smo gajili i vaspitavali da bude čovek na prvom mestu i siguran sam da će biti bolji od mene u svemu!

    

Planovi su pored radionice i sporta kojim se bavi od sedme godine da upiše i fakultet ali ćemo to naknadno razmotriti jer je to veliki izdatak trenutno za nas pošto nam uskoro stiže još jedan maturant u porodici – iskren je bio čuveni stolar.

– 2000 stolica napravljeno! Malo li je? Vidimo se mi opet… Samo nek se deca rađaju – zaključuje Mile u svojoj poruci.

Pravljenjem stolica za bebe, koje je poklanjao porodicama kojima su one bile neophodne, ovaj stolar se zarazio retko viđenom dozom humanosti.

Njegova misija postalo je pomaganje najugroženijim porodicama, deci, starijim ljudima.

Organizovao je pomoć u hrani, pokućstvu, grejanju, lečenju, novcu i odnosio to lično onima koji su neretko bili ispod svakog razumnog egzistencijalnog nivoa.

Zbog svog velikog srca i truda često je nagrađivan, ali je i u tim situacijama pokazivao skromnost, pokazujući po ko zna koji put šta je to tačno altruizam i nesebičnost.

Ne sumnjamo da svoju misiju ostavlja u pravim rukama!

Mnogo sreće želimo njegovom sinu, imao je na koga da se ugleda i od koga da uči. Miletu je malo reći „hvala“ za sve što je učinio.