PRAVI HEROJI: Mira (11) i Đorđe (15) se na konjima probijaju kroz sneg da bi meštanima dopremili hranu

Dok njihovi vršnjaci snežne oluje prate na internetu ušuškani u toplini porodičnog doma ova deca pravi su junaci planine.

FOTO: INFO LIGA IVANJICA / YOUTUBE FOTO: INFO LIGA IVANJICA / YOUTUBE

"Obučem se, obujem čizme, sednem na konja i krenem polako kroz smetove", kaže Đorđe (15), koji sa sestrom Mirom (11) jaše ivanjičkim krajem - deca konjima probijaju snežne smetove i meštanima raznose hranu. Za njih nema zime, kaže ovaj hrabri tinejdžer.

Dok njihovi vršnjaci snežne oluje prate na internetu ušuškani u toplini porodičnog doma ova deca pravi su junaci planine.

  

Petnaestogodišnji Đorđe Resimić i njegova jedanaestogodišnja sestra Mira na konjima probijaju snežne smetove spremni da priteknu u pomoć komšijama u Erčegama, Bratljevu ili Kovilju. Đorđe je u poslednjem snežnom nevremenu koje je zahvatilo podgolijski kraj i ivanjičku opštinu hrabro gazio sneg na svom Doratu, donosio hranu i namirnice za meštane.

On jaše konje od osme godine.

Đorđe ima tek  15 godina
FOTO: INFO LIGA IVANJICA / YOUTUBE

Đorđe ima tek 15 godina

- Lepo je ovde kad padne sneg, i leti je lepo - kaže Đorđe.

  

Njegova sestra Mira kaže da vreme provodi ili kod kuće ili jašući ili čuvajući ovce. Drugari iz grada pitaju je kako je naučila da jaše, i zavide joj na toj veštini.

- Više volim ovde da budem nego da igram igrice - kaže Mira.

Mešatni Erčega kažu da se sada, u odnosu na prethodne godine, redovno čisti ali ipak je život u selu težak. I naša ekipa je, da bi stigla u smo srce ovog sela, morala da koristi jedino efikasno prevozno sredstvo.

- Navikli smo. Kad ne može kolima ili traktorom, izađemo konjima - kaže jedan od meštana, a drugi dodaje: lepše je konjem nego čak i "ladom nivom".

Izvor: Infoliga.rs