Muškarac iz Šapca je krenuo na njivu, pa našao BEBU OSTAVLJENU U ŠUPI

Policijskom istragom utvrdiće se svi detalji ovog neobičnog događaja

Foto: Baby Center / ilustracija Foto: Baby Center / ilustracija

 

Na vrata Doma zdravlja u Bogatiću kod Šapca jutros oko pola sedam pozvonio je T. D. sa tek rođenom bebom u naručju. Jedna od medicinskih sestara priča kako je u prvi mah pomislila da je čovek povredio ruku i umotao je da ne iskrvari, pa se zaprepastila kada je u ćebencetu videla novorođenče.

- Rekao je da je bebu našao u šupi, među poljoprivrednim mašinama u svom dvorištu. Policijskom istragom utvrdiće se svi detalji ovog neobičnog događaja - kažu u policiji.

Izvor Telegrafa.rs otkriva da je dečak tek rođen, verovatno dva ili tri sata ranije pre nego što je primljen u Dom zdravlja. Pupčana vrpca je bila presečena, a lekari i medicinsko osoblje hitne službe obavili su neophodne preglede, obradili pupak, previli dečaka i uputili ga u bolnicu u Loznicu.

- Dete je prelepo, ima crnu kosicu i što je najbitnije potpuno je zdravo i dobro se oseća. Sve smo obavili po proceduri za koju smo bili spremni iako se ovakve situacije retko dešavaju. Jedino što nismo imali plavu nosiljku pa je do lozničke bolnice transportovan u onoj roze boje- rekli su u hitnoj službi.

Osim policije, sve okolnosti ovog slučaja ispitivaće i Centar za socijalni rad.