MUP IZDAO HITNO UPOZORENjE: Ako dobijete ovakav mejl, ODMAH PRIJAVITE

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za suzbijanje visokotehnološkog kriminala izdali su važno upozorenje za sve građane Srbije

Foto: depositphotos Foto: depositphotos

Kako prenose Večernje novosti, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za suzbijanje visokotehnološkog kriminala izdali su važno upozorenje za sve građane Srbije.

Pripadnici Odeljenja za suzbijanje visokotehnološkog kriminala, upozoravaju građane Republike Srbije da je u toku aktivna fišing kampanja iz inostranstva usmerena prema javnim ustanovama i privatnim firmama iz Srbije.

 

Naime, na zvanične imejl-adrese javnih ustanova i firmi u Republici Srbiji stižu elektronske poruke sa navodne imejl-adrese Instituta za javno zdravlje Republike Srbije, koji se vodi na ime Katarina Vojvodić. U pitanju je prevara, koju morate izbeći.

U toj poruci se pošiljalac predstavlja kao ovlašćeno lice Instituta za javno zdravlje i navodi da će se besplatno deliti zaštitna oprema za kovid-19, kao i da je potrebno da se popuni obrazac dokumenta koji se nalazi u prilogu mejla.

Upozoravaju se građani i firme da ne otvaraju priloge ovakve elektronske pošte.

Ukoliko građani prime ovakvu poruku potrebno je da prijave događaj na elektronsku adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..