Četvoro lekara optuženo za UŽASAN ZLOČIN: U stanu su pronađene BEBE sa ovim dokumentima, a imali su GNUSNU NAMERU

Četvoro uglednih lekara optuženo je da su umešani u trgovinu beba surogat majki u Rusiji.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Četvoro uglednih lekara optuženo je da su umešani u trgovinu beba surogat majki u Rusiji. 

- Traži se određivanje pritvora za četvoro lekara kojima se na teret stavlja trgovina decom. Oni se sumnjiče da su kao organizovana grupa nemarom, doveli do smrti ili teških povreda žrtava - javlja RIA Novosti, a ceo slučaj datira od kraja juna i desio se u Moskvi.

 

Naime, policija je u stanu pronašla petoro dece starosti od nekoliko dana pa do uzrasta od šest Meseci. 

U istom stanu bile su i dve žene iz Kine, a nađena su i dokumenta na ruskom i kineskom jeziku o vantelesnoj oplodnji i ugovore o surogat majčinstvu.

TARAS AŠITKOV I JULIJANA IVANOVA / FOTO: PROFIMEDIA

Optuženi su lekari Julijana Ivanova koja radi na klinici za vantelesnu oplodnju, Julija Grabilnikova (35), Taras Ašitkov, embriolog u klinici "Next Generation" i Lilija Panajoti, ginekolog u porodilištu u Moskvi.

LILIJA PANAJOTI  / FOTO: PROFIMEDIA

Januara ove godine je Komitet za istragu takođe otkrio slučaj trgovine dece. U jednom stanu u blizini Moskve našli su mrtvo dete koje je rodila surogat majka. Istragom je utvršeno da je dete preminulo usled sindroma iznenadne smrti, a u stanu su pronađena još tri novorođenčeta za prodaju. Njihovi roditelji su iz drugih država, a deca su prebačena u bolnicu i istraga o svemu još uvek traje.