Ceo svet priča o novoj Mis Nemačke (35): NAJSTARIJA MIS I PRVA MAJKA koja je proglašena za lepoticu godine u istoriji ovog takmičenja (FOTO)

Takmičenje za Mis Nemačke održava se još od 1927. godine, ali od prošlog vikenda mnogo toga se promenilo.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Organizator Maks Klemer je objasnio da se tražila savremena žena sa stavom, prisutna na društvenim mrežama i koja može biti uzor drugima. Kako je rekao, ovo takmičenje više se ne ograničava samo na spoljašnjost, nego su u centru pažnje ličnost, karakter i životna priča takmičarki.

  

Zato od ove godine više nema revija u kupaćim kostimima. Žene se predstavljaju u večernjim haljinama i odeći za svaki dan, sa vrtoglavo visokim potpeticama, ali i u ležernim cipelama bez pete.

Novu Mis Nemačke među finalistkinjama u dobi od 18 do 35 godina izabrao je žiri čiji je sastav takođe jedna od novina: u njemu su bile samo žene.

Foto: Profimedia

I druga novost: Leoni Šarlot Von Hese je najstarija Mis u 93-godišnjoj istoriji ovog takmičenja. Takođe je i prva majka koja je ponela tu titulu. Ona ima trogodišnjeg sina, a u Kilu, gde živi sa sinom i partnerom, vodi svoj Internet portal za prodaju odeće.

    

"Karakter dolazi sa životnim iskustvom", kaže ova žena plave kose i zelenih očiju. Rođena je i odrasla u Namibiji, gdje još uvek žive njeni roditelji i tri sestre. Nakon mature studirala je marketing i putovala po celom svetu. Živela je u Atini, Londonu, Milanu, Kapstadu i Berlinu. Radila je u reklamnim agencijama i kao stilistkinja.

Kao Mis Nemačke želi da simbolizuje modernu ženu stariju od 30 godina, kaže i ističe: "Neću godinu dana biti lutka u izlogu."

Ona, prema sopstvenim rečima, želi da se zalaže za samostalne i samouverene žene.

"Ženstvenost se ne definiše odećom", kaže i dodaje da najradije nosi sakoe i pantalone: "Ne treba mi haljina da bih izrazila svoju ženstvenost".

Izvor: Stil