Bračni par iz Leskovca na najhumaniji način proslavio POLA VEKA LJUBAVI: NOVAC OD ZLATNE SVADBE DALI DECI OBOLELOJ OD RAKA

Bračni par iz Leskovca Zora Cvetković i Dušan Cvetković Lešnjak pre desetak dana proslavio je zlatnu svadbu.

Foto: Screenshot RTS Foto: Screenshot RTS

Osim velike ljubavi, ovaj skromni par pokazao je i humanost - sav novac koji su dobili od gostiju uplatili su deci oboleloj od raka!

   

Pedeset godina braka Zora i Dušan slavili su pretprošlog vikenda. Međutim, gosti su uz poziv dobili molbu da umesto poklona, pića, parfema, cveća donesu novac. Cvetkovići su sav novac koji su dobili na poklon uplatili Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka - Nurdor.

FOTO: SCREENSHOT RTS

Proslavili su pedeset godina ljubavi u Vlasotincima, a nakon slavlja u restoranu ono je nastavljeno u njihovom porodičnom domu u Leskovcu. Kako su Cvetkovići ispričali za RTS, prepoznali su se pri prvom susretu na radnom mestu u fabrici „Zdravlje“, ona je bila mlada laborantkinja, a Dušan inženjer, tek stigao iz vojske.

  

Muke i radosti

U zajednički život ovaj par uplovio je godinu dana nakon toga, to jest pre 50 godina. Pola veka ljubavi izrodilo je decu i tri unuka.

Iako danas mnogi sumnjaju u večnu ljubav, ovaj bračni par je dokaz da je to moguće i uz sve muke, probleme, ali i radosti.

Trpeljivost je ključ

- Kakav je bio na početku, pažljiv, dobar, takav je i danas - rekla je Zora za RTS.

FOTO: SCREENSHOT RTS

Njen suprug Dušan dodaje da svakome želi veliku ljubav. - Svakome bih savetovao da ima veliku ljubav, da ima veliko razumevanje, da ima ozbiljnu trpeljivost, jer to je jedino što održava dugogodišnji brak - kaže Dušan.

Zora dodaje da su za odluku da novac daju u humanitarne svrhe znali samo njih dvoje i da su se odlučili za decu obolelu od raka i tako su sve što su dobili uplatili upravo Nurdoru.

Ljudski gest... Zora i Dušan Cvetković

LJUDSKI GEST... ZORA I DUŠAN CVETKOVIĆFOTO: SCREENSHOT RTS

Kako kažu Cvetkovići, na ovaj humani gest odlučili su se kako bi podstakli i druge ljude da ih slede. - Svaku svečanost koju organizujete, svaki poklon koji treba da dobijete, pokušajte da svedete na nešto malo para koje ćete pokloniti onima kojima su one mnogo potrebnije nego vaši pokloni - zaključio je Dušan.

Vikendica za decu

POKLONIO KUĆU NURDORU

Da humani i dobri ljudi i dalje postoje, svedoči Zoran Kocić iz Novog Sada, koji je nedavno, kako je Kurir već pisao, na Svetski dan dobrote poklonio svoju vikendicu na Popovici Nurdoru u želji da taj objekat bude oaza mira i oporavka za mališane posle završetka lečenja. Iako živi skromno i prima penziju od 15.000 dinara, Zoran nije želeo vikendicu da proda. Imao je samo dva zahteva, da se kuća nikad ne proda i da se na ulazu postavi ploča kako bi se znalo da je to poklon od njega i njegovog oca Jovana, koju su je zajedno sagradili.

Izvor: Kurir.rs/ Mina Branković  Foto: Screenshot RTS