TUŽAN ISPRAĆAJ: Policajac Radislav koji je preminuo od korone otišao je bez pozdrava najbližih - nisu smeli da prisustvuju ni supruga, ni deca

Na poslednji ispraćaj otišao je bez pozdrava najbližih. 

Foto: hocupozoriste.rs Foto: hocupozoriste.rs

U Kikindi je juče u tišini sahranjen policajac Radislav B., zvani Bata (59), prva žrtva korona virusa u Srbiji. Na poslednji ispraćaj otišao je bez pozdrava najbližih. Supruga, ćerka i sin, ma koliko su želeli i tražili da se oproste od Radislava, morali su da ostanu u karantinu.

Sahrana bez sveštenika

Na sablasno pustom Mokrinjskom groblju u Kikindi Radislava su na večni počinak ispratili brat Ljubiša i nekoliko članova dalje rodbine i jedan prijatelj. Zbog velikog straha od širenja virusa svi prisutni na sahrani nosili su zaštitne maske, a pogrebnici su bili i u zaštitnim odelima, piše "Kurir".

  

Zbog mera donetih usled epidemije korona virusa u kapeli je pored sanduka moglo da stoji samo pet osoba. Nije bilo ni sveštenika da održi opelo, niti bilo koga da izjavi saučešće. Posle nekoliko minuta došlo je šest pogrebnika u zaštitnim odelima, koji su sanduk izneli iz kapele.

Od Radislava se potresnim govorom oprostio njegov prijatelj i kolega iz policije.

- Bio je dobar i vredan čovek koji je svíma pomagao. I mene je najljubaznije moguće dočekao kada sam se zaposlio u policiji. Delili smo istu kancelariju čak 15 godina. I u dobru í u zlu, Stalno sam mu govorio: "Bato, uspori malo, nemoj toliko da juriš i radiš." Međutim, on to nije slušao. Uvek mu je na prvom mestu bilo da pomogne što većem broju ljudi. Nikada te nećemo zaboraviti - setnim glasom je, zadržavajući suze, rekao njegov kolega iz policije, prenosi "Kurir".

Nesrećni čovek umro je kao što je sahranjen. Sam. Ni u poslednjim satima njegovog života supruzi i deci nije bilo dozvoljeno da ga posete i oproste se od njega.

Bio slabog zdravlja

Podsetimo, Radislav B. Bata umro je 20. marta u KC Vojvodine kao prva žrtva koronavirusa u našoj zemlji. Ovaj nesrećni čovek, koji je radio u Sektoru za vanredne situacije MUP, smrtonosni virus je dobio od komšije sa kojim se družio, a koji je pre toga bio kod sina u Milanu evropskom žarištu korone. Na ovaj tragičan ishod uticalo je i to što je Bata bio lošeg zdravlja i što je imao nekoliko hroničnih bolesti.

Važni telefoni

Telefoni epidemiološke službe za sve informacije - Specijalan broj Ministarstva zdravlja za pitanja u vezi sa korona virusom: 064 8945 235.

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut": 011 2684 566.

Budimo odgovorni prema sebi i prema drugima