ONI SU PONOS GRADA: Gimnazijalci na bilbordima nakon uspeha u Moskvi

Na više lokacija u Banjaluci danas su postavljeni bilbordi s natpisom „Ponos grada“, u znak zahvalnosti učenicima banjalučke gimnazije koji su ostvarili zapažen uspeh na prestižnom međunarodnom takmičenju iz prirodnih nauka u Moksvi.

FOTO: GRADSKA UPRAVA BANJALUKA / RAS SRBIJA FOTO: GRADSKA UPRAVA BANJALUKA / RAS SRBIJA

Bilborde je postavila Gradska uprava, kao znak podrške gimnazijalcima koji su zauzeli sjajno treće mesto u snažnoj konkurenciji srednjoškolaca iz 44 evropska grada. Njihov uspeh još je veći ako se zna da je Banjaluka bila uverljivo “najmanji” grad na takmičenju, piše Srpskainfo.

– Želeli smo se na ovaj način bar simbolično odužiti našim mladim sugrađanima koji su zaslužili svaki vid pohvale za veliki uspeh – rekli su u Gradskoj upravi, te dodali da su bilbordi, zahvaljući razumevanju kompanije „Metromedija“, postavljeni bez plaćanja naknade.

Na Međunarodnoj olimpijadi metropola u Moskvi banjalučki gimnazijalci su osvojili treće mesto u ekipnom plasmanu. U takmičenju iz matematike gimnazijalci su osvojili srebro i bronzu (Marko Jojić i Jovan Vuković), bronzu iz fizike (Sergej Кrčmar), dok su se informatičari Marko Dimitrić i Leon Кosić takođe okitili bronzom.

Izvor: blic.rs