NA BAJLONIJU SU U MILANA IZ DRAGAČEVA GLEDALI KAO U ČUDO: Beograđani razgrabili voće koje nikad nisu videli, cena 1.500 ZA KG

Sve je otišlo kao alva, jedva sam za vas sačuvao par komada

Foto: Instant Google street view, Printscreen YouTube Foto: Instant Google street view, Printscreen YouTube

ČAČAK - Milan Jevremović iz sela Zeoke kod Dragačeva celokupan rod čudnovate voćke pod nazivom kivano prodao je za samo šest sati!

  

- Sve je otišlo kao alva, jedva sam za vas sačuvao par komada, jer ste zaslužili. Bio sam na Bajlonijevoj pijaci gde je za vreme praznika bila velika ponuda raznog voća, ali jedino se kivano prodao do poslednjeg kilograma i to u rekordnom roku, za šest sati. Veoma sam zadovoljan i sa cenom od 1.500 dinara po kilogramu. Sada sam siguran da ću proširiti zasade”, kaže Jevremović za Glas zapadne Srbije.

FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN/NEĆETE VEROVATI

Milan je prvi proizvođač ove voćne vrste u zapadnoj Srbiji u malo većim količinama, i dok su mu se komšije smejale on je verovao u sebe i svoje zasade kivana, od kojih se po svemu sudeći prilično opario ove zime. A to mu je dodatni posao jer ga je radio u slobodno vreme, budući da je zaposlen u privatnom preduzeću. 

  

Inače, kivano ili afrička rogata dinja je poreklom iz Afrike. Ime je dobio po svojoj sličnosti sa kivijem. Meso kivana je svetlo zelene boje i sadrži puno semenki. Čest je sastojak voćnih salata i jede se sirov. Ovo hranjivo voće je bogato vitaminom C, gvožđem i kalijumom.

FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN/NEĆETE VEROVATI

Izvor: Kurir.rs/Glas zapadne Srbije