HEROJ IZ ŠVEDSKE KOJI JE IZBAVIO BEBU IZ LEDENE MORAČE DOŠAO DA JE VIDI: Najdirljiviji susret (VIDEO)

Ovaj Šveđanin dečaka koji sada ima oko pet meseci opisuje kao malog prijatelja kog ima u Crnoj Gori

Adnan Dibrani, Foto: Adnan Dibrani/Privatna arhiva/RINA Adnan Dibrani, Foto: Adnan Dibrani/Privatna arhiva/RINA

Kada je švedski poslanik Adnan Dibrani krajem marta boravio u poslovnoj poseti Podgorici nije ni slutio da će se obična šetnja glavnim gradom Crne Gore pretvoriti u događaj koji će večno ostati urezan u njegovom sećanju. Zajedno sa radnicima podgoričkog komunalnog preduzeća spasio je bebu iz ledene reke Morače. Tri meseca kasnije, Adnan je ponovo stigao u Podgoricu i ponovo video dečaka kog je spasio.

- Bio sam u kontaktu sa porodicom dečaka sve vreme, ali nikad ih nisam sreo uživo. Sada kad sam ponovo došao u Crnu Goru morao sam ponovo da vidim bebu, da ga uzmem u naručje. Ono što me je najviše obradovalo jeste da je dečak savršeno zdrav, uspešno se oporavio i samo se smeje, rekao je Dibrani za Goteborgs Post, a potvrdio za RINU.

 

Porodica dečaka bila je takođe srećna zbog ponovnog susreta, a da švedskom parlamentarca u Crnoj Gori zaista doživljavaju kao pravog heroja potvrđuje i činjenica da su ga mnogi prepoznali.

- Prva stvar koja se desila kada sam sleteo i ušao u taksi je da je taksista pitao: 'Jesi li ti taj koji je spasio bebu? Svaki dan su mi se na ulici javljali ljudi koji bi me prepoznali“, rekao je Dibrani.

On dodaje da ne prođe nijedan dan, a da se ne seti tog martovskog popodneva kad je prvi put ugledao malenog dečaka kome je bila potrebna pomoć.

- Osećaj koji teško može da se opiše rečima. Znao sam da moram dati sve od sebe da ga spasim. Kada je tog dana pustio taj prvi zvuk, dobio sam toliki adrenalin, jer sam tada znao da je ponovo živ i da diše.To je najjače sjećanje na sam događaj“, rekao je on.

Kad ga je vratio u život Adnan je sa bebom pričao na švedskom, a sada kad je ponovo razgovarao sa njim dečak se samo smejao, pa je porodica rekla kako ga se sigurno seća. Ovaj Šveđanin dečaka koji sada ima oko pet meseci opisuje kao malog prijatelja kog ima u Crnoj Gori i dodaje da će ga pratit čitavog života, piše Goteborgs Post.

Izvor: Espreso