Genadij Oniščenko, GLAVNI SANITARNI INSPEKTOR RUSIJE, otkriva jedini način da se zaštitite od korona virusa, poslušajte ga

U nedostatku adekvatnog leka, savet je da se lečite ovim

Foto: rbth.ru Foto: rbth.ru

Genadij Oniščenko je zvaničnik ruske vlade. On je glavni sanitarni inspektor Rusije i ekskluzivno za ruske medije skrenuo je pažnju na činjenicu da ne postoji specijalni lek za koronavirus, baš kao što nema leka za grip i druge virusne infekcije.

Vakcinacija može pripremiti telo za borbu protiv virusa, ali tonije sve. Bilo koji proizvod koji jača imuni sistem može da koristi kao zaštita od COVID-19, ističe.

   

"Beli luk štiti od koronavirusa. Vruć vazduh je vrsta sterilizacije. I on štiti. Sve što stimuliše imuni sistem je prikladno," objasnio je on. Naravno, nemojte ići u krajnost, umerenost je ključna.

Oniščenko je priznao da sam jede po 10 ljutih papričica dnevno kako bi poboljšao imunitet.

Po njemu, ako ste već zaraženi koronavirusom, sve što možete da uradite je da ublažite simptome bolesti.

Prema poslednjim podacima, u Rusiji je registrovano 199 slučaja infekcije koronavirusom, 9 ljudi se oporavilo i pušteno je kući.

Do sada nije bilo smrtnih slučajeva na prostoru Ruske Federacije. Lekari upozoravaju da virus još nije dosegao svoj maksimum u ovoj zemlji.

Srbija je ušla u četvrtu nedelju borbe protiv korona virusa sa 528 žaraženih osoba, od 1.715 koliko je u proteklom periodu testirano u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak u Beogradu, a nažalost, zabeleženo je i osam smrtnih slučaja.

U poslednja 24 časa, kako su istakli nadležni, korona virus je potvrđen kod još 71 osobe, od kojih je njih 48 hospitalizovano, dok je 23 u izolaciji, na kućnom lečenju. Ipak, ohrabruje podatak da je od ukupnog broja pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo infekcije njih 42 označeno kao zdravo jer su imali dvostruki negativan nalaza na korona virus.

Budite odgovorni prema sebi i prema drugima, ostanite kod kuće.