DANICA GRUJIČIĆ SE UKLJUČILA U JUTARNJI PROGRAM: Važan apel svim građanima Srbije

Doktorka Danica se uključila u Jutarnji program Hepi televizije.

Danica Grujičić, Foto: Printscreen Danica Grujičić, Foto: Printscreen

Doktorka Danica se uključila u Jutarnji program Happy televizije.

Novinarka Happy televizije je razgovarala sa doktorkom Danicom Grujičić.

Istaknuto je da je njen apel, kada je prethodnih dana upozorila sve građane da ne šetaju poznatim beogradskim šetalištima tokom pandemije korona virusa, urodio plodom.

      

- Jedini jedini pacijent kog smo imali na našem Institutu je hitno izolovan. Na našem Instititu se vrši rigorozna kontrola. Molim sve građane koji rade kontrole jednom, dvaput godišnje da ne dolaze, doći će kada se sve završi. Kod nas se rade najteže operacije i sa njima nismo prekinuli. Redovno radimo trijažu i to na samom ulazu, a to čine naši lekari. Malo je drugačije organizovan posao. Malo drugačije se radi konzilijum, ovako sve revnosno funkcioniše i moža nastavimo sa ovakvim načinom rada i kada prođe pandemija korona virusa u Srbiji, a i širom sveta, kaže Danica Grujičić, direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju.

Doktorka Danica Grujičić je još jednom izričito apelovala na sve građane Srbije da ne izlaze iz svojih domova, osim u situcijama kada je to neophodno i da se pridržavaju svih mera koje je propisala Vlada Srbije.

Podsetimo, Srbija je 28. dana borbe protiv korona virusa imala ukupno 1.060 potvrđenih slučajeva Kovid 19, kao i 28 žrtava, od kojih je njih 12 registrovano u poslednjih 48 časova.

Prema poslednjim podacima, u svetu je trenutno više od 936.000 obolelih, život je izgubilo više od 47.000 osoba, dok se uspešno izlečilo skoro 194.600 ljudi.

Lekari su saglasni da je pred nama nekoliko najtežih nedelja, da će znatno rasti broj zaraženih, ali na žalost i umrlih, te da je po svaku cenu neophodno poštovati pooštrene mere, te što manje vremena provoditi na ulicama.

Budite odgovorni, pazite na sebe i ljude u svom okruženju. Ostanite kod kuće.