GORICA NEŠOVIĆ: Ljubavnica

Službena putovanja, nekada su bila veliki izazov. Daleko od kuće, daleko od očiju, sigurno i prilično bezbedno za "izlet" iz svakodnevne rutine. 

Roditelji ponekad ne vode računa šta pričaju pred decom, tj. često misle da deca ne kapiraju šta oni pričaju. Tako sam jednom davno (osnovna škola), čula fragmente razgovora i ukapirala da je jedan njihov prijatelj imao ljubavnicu koja je bila njegova sekretarica. On je često išao na neka službena putovanja a i ona sa njim. Imao je ženu i dvoje dece. Sa putovanja je donosio poklone iz free shop-a, njegova žena je uvek imala najnovije parfeme, deca silne slatkiše kojih nije bilo u domaćim radnjama...

  

Službena putovanja, nekada su bila veliki izazov. Daleko od kuće, daleko od očiju, sigurno i prilično bezbedno za "izlet" iz svakodnevne rutine. U toj tajnoj vezi se krila čarolija zabranjenog. Ljubavnica je uglavnom bila atraktivna žena koja je mogla da ima godina kao i vlastita supruga.

Danas, ljubavnica mora da bude izuzetno mlađa od njega. On ne mora da bude ni lep ni zgodan, ali je zato ona sve to umesto njega. Ona se pokazuje, njome se hvali, nekima je ona i statusni simbol.
Silna istraživanja pokazuju da muškarac ne može da bude samo sa jednom ženom. Ja poznajem mnoge muškarce koji su oduvek bili verni svojim ženama, koji otvoreno govore o tome da nemaju potrebu za promenom,... prkose istraživanjima. Rezultati istraživanja vrlo često služe kao alibi onim drugim muškarcima.

Znam za slučaj dve drugarice koje su se takmičile koja će "teži slučaj da ima". Oženjen muškarac - jedan poen, oženjen sa detetom -dva poena...

Nekada su se zbog ljubavnica, raspadali brakovi. Žena nije mogla da oprosti ni prevaru a kamoli ljubavnicu. A danas?

Ide sezona praznika. Jedan od dokaza ljubavnici, koliko je njemu stalo do nje je i taj - sa kim će on provesti praznike. Jedna moja je nekoliko Novih godina čekala sama sa decom jer je njen muž imao poslovni doček sa ino-partnerima, otvaranje nove poslovnice baš 1. januara...

Ljubavnica je opasna kategorija. To znači da postoji emotivna veza, da su zaljubljeni par... U tom smislu, švalerka je bezopasna jer je čista "potreba za promenom".

Danas se švaleracija zove kombinacija, a ako je ona ljubavnica, onda je to "veza".

Izvor: AllMe